BLOEDMOOI

VROUWEN IN DE HOOFDROL

De meeste mensen kennen hemofilie als een bloedstollingsstoornis die alleen bij mannen voorkomt. Er is nog maar heel weinig kennis over bloedstollingsstoornissen en het feit dat deze ook bij vrouwen kunnen voorkomen. Tot op de dag van vandaag worden vrouwen met een overmatige menstruatie daarom nog te vaak niet, of verkeerd doorverwezen.

Om meer awareness te creëren bij het publiek en de zorgverleners, is dit boek geschreven. Veertien dappere dames vertellen vanuit totaal verschillende invalshoeken over hun stollingsproblematiek: hevige menstruaties die niet zelden eindigen in ziekenhuisopnames, angst en onzekerheid, de gevolgen op seksueel gebied, het enorme bloedverlies tijdens bevallingen, en over de behandelingen vroeger en nu.

Door de diversiteit aan verhalen, aangevuld met de bijdrages van professor Frank Leebeek en de directeur van de Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten, Guus Wijfjes, geeft deze bundel een goed beeld op de mogelijke impact van een stollingsstoornis bij vrouwen.

Gratis aan te vragen via de patiëntenvereniging NVHP