BLOEDLIJN

Hemofilie in de hoofdrol

Bij het noemen van de bloedstollingsstoornis hemofilie, weten de meeste mensen dat het gaat om een bloedziekte waarbij bloeduitstortingen ontstaan. Maar dat hemofilie veel meer is dan alleen een blauwe plek bewijzen de ervaringsverhalen in dit boek.

De rode draad in de verhalen is hoe karakterbepalend deze aandoening kan zijn en hoeveel impact de omgang van de mensen in de omgeving én de zorgverleners op deze patiëntengroep kan hebben. Vroeger en nu. Want dankzij de bijdragen van en over hemofiliepatiënten die al wat verder kunnen terugkijken in de geschiedenis, krijgt de lezer in dit boek ook een goed beeld van het verloop en de behandelingen van hemofilie gedurende de laatste decennia.

De ervaringsverhalen van de patiënten worden afgewisseld met bijdragen van enkele zorgverleners uit dit specialisme, zoals professor dr. Karina Meijer, dr. Evelien Mauser-Bunschoten, fysiotherapeut Piet de Kleijn en de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten, Guus Wijfjes. Door deze zeldzame aandoening ook van hun kant te belichten zal dit boek bijdragen aan nóg meer bewustzijn.

Bloedlijn is de opvolger van het succesvolle boek Bloedmooi dat in 2018 verscheen, waarin veertien vrouwen met een bloedstollingsstoornis hun indrukwekkende verhaal vertellen.

Het boek Bloedlijn is – net zoals het ePub-bestand – gratis aan te vragen bij de NVHP