BIJZONDERE ERVARINGSVERHALEN

ZIEKTE VAN CROHN & COLITIS ULCEROSA

In deze bundel staan de verhalen van Nederlandse en Belgische patienten, zorgverleners en mensen uit de omgeving van patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Persoonlijke ervaringsverhalen met een extra dimensie. Hoe is het om de ziekte te combineren met een eigen zaak? Kun je topsport bedrijven met een pouch? Kan de ziekte op den duur uitdoven? Tv-presentatrice Nance vertelt hoe je als bekender Nederlander met de ziekte van Crohn door het leven gaat. En dan is er nog het emotionele en verdrietige verhaal van de ouders van Martin, die een transplantatie niet meer heeft mogen meemaken.

Door de grote variëteit van de verhalen krijgt de lezer een indruk van hoe het patiënten met een chronische darmziekte kan vergaan. In positieve, maar soms ook in negatieve zin. Omdat ook verschillende zorgverleners hun steentje hebben bijgedragen, ontstaat er een nagenoeg compleet beeld van wat deze nauw aan elkaar verwante darmziektes inhouden en wat de mogelijke therapieën zijn.

Bestel Bijzondere ervaringsverhalen ziekte van Crohn & Colitis ulcerosa hier

Dit boek is er niet om u in tranen achter te laten; dat zou de auteur nooit hebben gewild. En als ze dit wel tot doel had, hoopte ze waarschijnlijk dat ze u tot tranen van ontroering zou brengen.’ – Prof. Dr. Severine Vermeire – UZ Leuven