BIJZONDERE ERVARINGSVERHALEN

DARMKANKER

Voor deze uitgave heeft Ingeborg dertien ervaringsverhalen van patiënten met darmkanker en mensen uit hun omgeving gebundeld.

De ziekte darmkanker wordt beschreven vanuit allerlei invalshoeken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de effecten van een chemokuur, de erfelijke varianten Lynchsyndroom (voorheen HNPCC) en FAP, een jongen van dertien die ernstig wordt getroffen door deze ziekte, herstellen van uitzaaiingen naar de lever en de longen, het belang van de komst van het bevolkingsonderzoek en bijzonder behandelingen zoals de HIPEC. Daarnaast vertellen Frank Sanders en Daniel de Lange openhartig over hun overleden partners: tv-persoonlijkheid Jos Brink en actrice Frédérique Huydts.

Aangevuld met veel beeldmateriaal en de bijdrages van enkele vooraanstaande artsen, geeft dit complete boek een goed beeld van wat darmkanker inhoudt en wat de mogelijke therapieën kunnen zijn.

Voor deze groep patiënten, mensen uit hun omgeving, zorgverleners (en zorgverleners in opleiding) en alle overige geïnteresseerden een absolute aanrader!

Bestel Bijzondere ervaringsverhalen Darmkanker hier

 

‘Een mooie weergave van ons gesprek en een prachtig stuk. Knap gedaan. Ik ben er blij mee dat het zo integer en zonder melodrama is geschreven.’ – Frank Sanders – zanger/regisseur/choreograaf/danser over het verhaal rondom het ziekteverloop bij partner Jos Brink

‘Een mooie mix  van mensen en verhalen, gevarieerd, ontroerend en ook nog informatief. Een boek met liefde en respect geschreven!’ – Ellen Pieters – actrice (o.a. in De Darmdialogen)