ONDERWEG

SAMEN BESLISSEN IN DE HOOFDROL

In Nederland wordt ruim vijfentwintighonderd keer per jaar de diagnose alvleesklierkanker vastgelegd in een medisch dossier. Waarschijnlijk zijn er nog eens duizend nieuwe patiënten per jaar bij wie de diagnose niet wordt vastgelegd, omdat deze vaak lastig te stellen is. Bij veel patiënten wordt de ziekte in een te laat stadium ontdekt: wanneer er al uitzaaiingen zijn of de tumor niet meer te verwijderen is met behulp van een operatie.

Alvleesklierkanker is een ingrijpende ziekte die nog te weinig perspectief op genezing biedt. Het is dan ook van groot belang de symptomen tijdig te herkennen en te kiezen voor de juiste zorg op de beste plek.

Dit boek is geschreven om meer awareness te creëren bij het publiek en de zorgverleners. Meerdere ervaringsdeskundigen vertellen vanuit totaal verschillende invalshoeken over de wijze waarop zij met dit ziektebeeld in aanraking kwamen: omdat zij zelf of een van hun dierbaren hierdoor werden getroffen.

Door de diversiteit aan verhalen, aangevuld met bijdrages van onder andere prof. dr. Marc Besselink, dr. Hanneke Wilmink en prof. dr. Casper van Eijck, geeft deze bundel een goed beeld van wat alvleesklierkanker inhoudt, welke invloed het kan hebben op kwaliteit van leven en de mogelijke behandelingen.

Gratis aan te vragen via de patiëntenvereniging LWHF 

 

 

 

Prof. dr C.H.J. van Eijck

In het boek “Onderweg”, onder de strakke regie van Ingeborg Kuys, staat de ingrijpende ziekte alvleesklierkanker centraal. Deze, tot voor enkele jaren geleden nagenoeg onbekende ziekte, neemt ook in Nederland toe om onduidelijke redenen. Aan deze vorm van kanker sterven jaarlijks in Nederland ongeveer 3.000 patiënten per jaar vaak in zeer korte tijd. 

Lees meer..